Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Három szegedi bajnok a sárkányhajó-Eb-n

2010.09.29

Közülük a felnőtteknél Bán Zoltán, Dombi Miklós és Balaicz Tibor a premier open hajóosztályban 2000 méteren a győztes csapat tagja volt, míg kétszáz és ötszáz méteren a németek mögött másodikak lettek.

Utóbbi két táv viadalai egyenes pályán zajlottak, két kilométeren azonban tizenkét másodpercenként indultak a hajók, és két kört tettek az egy kilométeres pályán. A felnőtt vegyes hajóban (premier mixed, 8 nő és 12 férfi alkotja) a szegediek is benne ültek, és egy bronzérem (200 méter) mellett két negyedik hely is született.

Az Eb-első felnőtt trió: Balaicz, Dombi, Bán. Fotó: DM/DV
Az Eb-első felnőtt trió: Balaicz, Dombi, Bán.
Fotó: DM/DV

A szenioroknál a negyedik szegedi, Zombori Tibor három ezüstöt (férfi és vegyes hajó 2000 méteren, valamint vegyes hajó 200 méteren) és egy bronzot (férfi 500 méter) szerzett, valamint negyedik (férfi 200 méter) és ötödik (mixed 500 méter) helyen is zárt.

A szegediek – akik a Maty-éri olimpiai vízi centrum által vásárolt sárkányhajóban készülhettek fel tökéletesen a viadalokra – vasárnap már klubszínekben állnak rajthoz Fadd-Domboriban, ahol válogatót rendeznek. A tét az IDBF jövő évi, az USA-beli Tampa Bayben tartandó vb-je.

 

Forras: http://www.delmagyar.hu/sport/harom_szegedi_bajnok_a_sarkanyhajo-eb-n/2179129/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.