Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VOGALONGA

2014.01.15

 VOGALONGA 2014

 

Az előző évekhez hasonlóan idén is részt veszünk Európa legnagyobb vízi-karneválján, a velencei Vogalongán. Velencében évszázadok óta minden a vízről és a hajózásról szól, ezért ennél megfelelőbb helyszínt el sem lehet képzelni egy ilyen evezős rendezvény számára.

 A 40. jubileumi Vogalongát 2014. június 8-án Pünkösd vasárnap rendezik meg Velencében. A Vogalonga-ra minden évben többezer résztvevő gyűlik össze, hogy a Szent Márk tér elől elindulva, megkerülve Burano szigetét végig evezhessék a kb. 22 km-es távot és Velencébe visszaérkezve az utolsó néhány kilométert a motoros hajók elől lezárt Canal Grande-n tegyék meg. Várjuk azok jelentkezését, akik szeretnék sárkányhajóval végigevezni a távot, vagy csak egyszerűen szeretnének eljönni Velencébe élvezni a város hangulatát.

 Részletes program:

Június 6-án, pénteken reggel 6 órakor indulunk Szegedről autóbusszal. Az út kb. 880 km, délutáni órákban érkezünk meg Velencébe. A szállás campingben, 2-3-4 fős faházakban lesz. A szállásunkról legegyszerűbben helyi járatos busszal tudunk bejutni Velencébe. Pénteken este szabadprogram lesz, meg lehet nézni Velencét éjszakai kivilágításban.

Szombaton délelőtt szabadprogram lesz városnézéssel, délután pedig vízre tesszük a hajókat és lesz időnk egy rövid evezésre is a lagúnákban. A Canal Grande-n aznap már lehet evezni, az év többi napján ezt nem lehetne megtenni a hajóforgalom miatt. Aki csak kísérőként vagy nézőként jön, szombaton ők is hajóba ülhetnek egy pár kilométeres velencei evezés és városnézés erejéig. A gondolák és a vaporettók útvonalán fogunk evezni, így Velence azon részeit is meg tudjuk nézni, ahova gyalog nem lehet eljutni.

Vasárnap reggel 9 órakor van a Vogalonga rajtja, ezért 8 órakor el kell kezdenünk a vízre szállást. Kb. 22 kilométeres a táv, a visszaérkezés dél körül lesz. Velencébe visszaérve végigevezünk a Canal Grande-n, majd hajópakolás következik. 15 órakor kezdődik a tradicionális 2000 méteres evezősverseny, ahol 4 olasz város csapata küzd majd egymás ellen. A versenyt megnézzük, kicsit kipihenjük magunkat, majd 18 óra körül indulunk haza. Érkezés hétfőn a hajnali órákban.

A nevezési díj a helyszínen fizetendő, ami 20 Euro/fő.

A Vogalonga részvételi díja 49.000 Ft, ami tartalmazza a szállás, utazás, hajóbérlés, hajószállítás, hajótárolás, lapátok, mellények, kormányosok költségeit.

A verseny végén minden résztvevő kapni fog egy pólót, egy emlékérmet és egy oklevelet a szervezőktől, hogy végigevezte a Vogalongát.

Természetesen várjuk azoknak a jelentkezését is, akik csak nézőként vagy szurkolóként szeretnének eljönni Velencébe. A velencei evezés élményében nekik is részük lehet szombaton délután. A részvételi díj azok részére, akik nem vesznek részt a vasárnapi evezésen: 35.000 Ft.

Jelentkezési határidő: 2014. február 15.

Jelentkezés, további információ: Balaicz Tibor  (70/4546-494)