Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vogalonga 2013.05.19.

2013.01.22

Kedves Sárkányhajósok!

 Az előző évekhez hasonlóan idén is részt veszünk sárkányhajóval Európa legnagyobb vízi-karneválján, a velencei Vogalongán.

 A 39. Vogalonga-t 2013 május 19.-én Pünkösd vasárnap rendezik meg Velencében. Reggel 9-kor ágyúlövés jelzi a hajós felvonulás kezdetét, ekkor indul el a kb. 2200 hajóval felsorakozó 30.000 résztvevő a Szent Márk tér elöl, hogy megkerülve Buranot Velencébe visszaérkezve az utolsó néhány kilométert a Canal Grande-n evezhesse végig. A táv kb. 22km, ami mindenki számára teljesíthető aki néhányszor evezett már sárkányhajóban, de szükséges hogy májusban még néhányszor sárkányhajóba szálljunk a Tiszán.

Részletes program:

Május 17.-én, pénteken reggel indulunk Szegedről autóbusszal. Az út kb. 880 km, délutáni órákban érkezünk meg Velencébe. A szállás campingben, 4 fős 2 szobás faházakban lesz. A szállásunkról legegyszerűbben helyi járatos busszal tudunk bejutni Velencébe. Pénteken este szabadprogram lesz, meg lehet nézni Velencét éjszakai kivilágításban.

Szombaton délelőtt szabadprogram lesz városnézéssel, délután pedig vízre tesszük a hajókat és lesz időnk egy rövid evezésre is a lagúnákban. Ekkor lehet igazán élvezni a velencei evezést, ilyenkor még nincsenek sokan a vízen és az útvonal sem kötött. A Canal Grande-n aznap már lehet evezni, az év többi napján ezt nem lehetne megtenni a hajóforgalom miatt, így olyan élményben lesz részünk, ami a turistáknak nem adatik meg Velencében. Aki csak kísérőként vagy nézőként jönne, szombaton azok is hajóba ülhetnek egy pár kilométeres velencei evezés és városnézés erejéig.

Vasárnap reggel 9 órakor van a Vogalonga rajtja, ezért 8 órakor el kell kezdenünk a vízre szállást. kb. 22 kilométeres a táv, a befutó dél körül lesz a Canal Grande-n, majd hajópakolás következik. 15 órakor kezdődik a tradicionális 2000 méteres evezősverseny, ahol 4 olasz város csapata küzd majd egymás ellen. A versenyt megnézzük, kicsit kipihenjük magunkat, majd 18 óra körül indulunk haza. Érkezés hétfőn a hajnali órákban.

A nevezési díj a helyszínen fizetendő, ami 20 Euro/fő.

A Vogalonga részvételi díja 49.000 Ft, ami tartalmazza a szállás, utazás, hajóbérlés, hajószállítás, hajótárolás, lapátok, mellények, kormányosok költségeit.

A verseny végén minden résztvevő kapni fog egy pólót, egy emlékérmet és egy oklevelet a szervezőktől, hogy végigevezte a Vogalongát.

Természetesen várjuk azoknak a jelentkezését is, akik csak nézőként vagy szurkolóként szeretnének eljönni Velencébe. A velencei evezés élményében nekik is részük lehet szombaton délután, egy néhány kilométeres vízi városnézés erejéig. Akik nem vesznek részt a vasárnapi evezésen, azoknak a részvételi díj 33.000 Ft.

Jelentkezés, további információ: Balaicz Tibor  (70/4546-494)