Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vogalonga 2011

2011.05.09

 

Kedves Sárkányhajósok!

 

Idén először buszos utazást is szervezünk Európa legnagyobb vízi-karneváljára Velencébe, hogy részt vegyünk sárkányhajóval egy fantasztikus vízi karneválon, a Vogalonga-n.

vogalonga.jpeg

 

2011 június 12.-én Pünkösd vasárnap rendezik a 37. Vogalonga vízi-karnevált Velencében. Reggel 9-kor ágyúlövés jelzi a hajós felvonulás kezdetét, ekkor indul el a 2200 hajóval felsorakozó 30.000 résztvevő a Szent Márk tér elöl, hogy megkerülve Buranot, az utolsó néhány kilométert a Canal Grande-n evezhesse végig. Június 12.-én ennek a fantasztikus eseménynek lehetünk a részesei! A táv kb 25 km, ami mindenki számára teljesíthető, de előtte szükséges hogy néhányszor sárkányhajóba szálljunk a Tiszán.

Részletes program:

Június 10.-én, pénteken reggel indulunk Szegedről autóbusszal. Az
út kb. 880 km, délutáni órákban érkezünk meg Velencébe. A szállás a Camping Alba d'Oro-ban lesz, 4 fős 2 szobás mobilhome-ban. A szállásunkról legegyszerűbben helyi járatos busszal tudunk bejutni Velencébe, így nem muszáj a vaporettót igénybe vennünk. Pénteken este szabadprogram lesz, meg lehet nézni Velencét éjszakai kivilágításban.


Szombaton délelőtt szabadprogram lesz városnézéssel, délután pedig vízre tesszük a hajókat és lesz időnk egy rövid evezésre is a lagúnákban. Ekkor lehet igazán élvezni a velencei evezést, ilyenkor még nincsenek sokan a vízen és az útvonal sem kötött. A Canal Grande-n aznap már lehet evezni, az év többi napján ezt nem lehetne megtenni a hajóforgalom miatt. Aki csak kísérőként vagy nézőként jönne, szombaton azok is hajóba ülhetnek egy pár kilométeres velencei evezés erejéig.

vogalonga3.jpg


Vasárnap reggel 9 órakor van a Vogalonga rajtja, ezért 8 órakor el kell kezdenünk a vízre szállást. kb. 25 kilométeres a táv, a befutó dél körül lesz a Canal Grande-n, majd hajópakolás következik. 15 órakor kezdődik a tradicionális 2000 méteres evezősverseny, ahol 4 olasz város csapata küzd majd egymás ellen. A versenyt megnézzük, kicsit kipihenjük magunkat, majd 18 óra körül indulunk haza. Érkezés hétfőn a hajnali órákban.

A nevezési díj a helyszínen fizetendő, ami kb 12-15 Euro / fő.

A Vogalonga részvételi díja 53.000 Ft, ami tartalmazza a szállás, utazás, hajóbérlés, hajószállítás, hajótárolás, lapátok, mellények, kormányosok költségeit.
A verseny végén minden résztvevő kapni fog egy pólót, egy emlékérmet és egy oklevelet a szervezőktől, hogy végigevezte a Vogalongát.

vogalon4.jpg


Természetesen várjuk azoknak a jelentkezését is, akik csak nézőként vagy szurkolóként szeretnének eljönni Velencébe. A velencei evezés élményében nekik is részük lehet szombaton délután, amikor vízre tesszük a hajókat egy néhány kilométeres vízi városnézés erejéig. Akik nem vesznek részt a vasárnapi evezésen, azoknak a részvételi díj 33.000 Ft.


Jelentkezés, további információ: Balaicz Tibor  (70/4546-494)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.