Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Világbajnokok lettek a szegedi sárkányhajósok

2011.08.08

 

Tizenhét ország evezősei versenyeznek a tizedik sárkányhajó-világbajnokságon Floridában, Tampa Bayben. Az augusztus 2. és 7. között rendezett rangos eseményen a magyar sárkányhajó-válogatott Premier Open csapata is részt vesz. Versenyzőink ezt megelőzően egy magyarországi válogatón szerepeltek, itt szereztek jogot az indulásra. A 26 fős csapatnak négy szegedi tagja is van: Bán Zoltán, Dombi Miklós, Farkas Gábor és Zombori Tibor. Farkas Gábor evezős lapunknak elmondta: odakint fullasztóan meleg, párás, embert próbáló időben kell helytállniuk. A közel harmincórás utazás után mindössze három napjuk volt, hogy hozzászokjanak az új környezethez, az ottani klímához, és eddzenek.

vb2011.jpg

A képen balról: Farkas Gábor, Dombi Miklós, Bán Zoltán, Zombori Tibor

A versenyen a csapatokat tizenöt másodpercenként indították, a pálya két ezerméteres körből, három fordulóból állt. A magyar hajó harmadikként állt rajthoz a magyar idő szerint szerda éjjel rendezett döntőben. Erőteljes, gyors evezést produkálva szelte a habokat, tökéletes összhangban. Mindez meg is hozta az eredményt: a válogatott a 2000 méteres versenyszámot megnyerte, világbajnok lett. 9 perc 23 másodperc alatt „repültek" a célba, 3 másodperccel legyőzve a másodikként befutó Egyesült Államok csapatát.

 

A győzelemig evezett a magyar csapat Amerikában. Fotó: DM/DV
A győzelemig evezett a magyar csapat Amerikában.
Fotó: DM/DVA legnagyobb ellenfélnek pont őket, valamint a kínaiakat tartják – árulta el Farkas Gábor. Tegnap rendezték az 1000 méteres döntőt, itt a magyar csapat bronz érmet szerzett.

 

Forras: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/vilagbajnokok_lettek__a_szegedi_sarkanyhajosok/2233527/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood compressing: What is healthy

(AFoossingoli, 2018.09.27 14:32)

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/how-much-does-cialis-cost-at-rite-aid/