Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Duna Party

2011.06.19

Kedves sportszerető barátaink!

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani egy fergeteges sárkányhajós rendezvényt, amit június 25-én szombaton rendeznek számunkra Budapesten. 42 sárkányhajós csapat és több száz kajakos-kenus fog felvonulni jövő héten szombaton a Duna teljes budapesti szakaszán az Újpesti Öböltől a Lágymányosi öbölig. Ha van kedvetek a vízről megcsodálni Budapestet, átevezni a 6 legszebb budapesti híd alatt, elevezni a Parlament és a Citadella előtt, csatlakozzatok a csapatunkhoz és legyetek részesei ennek a hatalmas fesztiválnak!

60 fővel fogunk részt venni a rendezvényen, várjuk azon sárkányhajózni vágyók jelentkezését, akik rész kívánnak venni a felvonuláson. Mivel ez inkább felvonulás lesz, mint verseny, olyanok jelentkezését is várjuk, akik még nem sárkányhajóztak, de szívesen kipróbálnák egy ilyen látványos rendezvény keretein belül!

A részletes program:

A rendezvény az EU elnökség egyik záró programja, illetve a Duna stratégia program egyik eleme lesz. A több ezer fős rendezvényt óriási médiafigyelem kíséri. Sárkányhajó verseny soha nem volt még a Dunán, a Parlament és a Lánchíd között. Ezért is hatalmas az érdeklődés a rendezvény iránt, óriási élmény lesz kamerák előtt a Dunán evezni ezen a kivételes eseményen. Aki még nem élt át ilyen élményt, annak most itt van a lehetőség!

A vízi felvonuláshoz két helyen lehet csatlakozni. Kajakkal, kenuval, evezőshajóval a Népszigeti KSI Vízi sport telepen, sárkányhajóval a Dráva utcánál a pesti Duna part kiépített rendezvényterületén. A vízi felvonulás az Újpesti öböltől a Kopaszi- gátig megy ( ez 11 km). A sárkányhajósok és a kajakosok- kenusok a Parlament előtt egyesülnek, majd együtt haladnak a Kopaszi gátig.
A sárkányhajósok kategóriánként a Dráva utcától eveznek le a Lánchídig, ahol folyással szembefordulnak, majd a Francia intézet vonalától felfelé kijelölt pályán versenyeznek a Batthyány térig. Egy futam egy kategória, minden futamban hirdetnek győztest. Egy futamban 7 hajóegység indul, és hat futamot indítanak. A versenyt befejezett hajóegységek áteveznek a Parlament elé és ott várakoznak, hogy később csatlakozzanak a vízi felvonuláshoz. A verseny végeztével közösen leevezünk a Lágymányosi öbölig.

A visszajutáshoz a szervezők transzfert biztosítanak a Kopaszi gát vízi- rendőrség stégjétől induló hajóval a Dráva utcai vízre szálló területhez, illetve az Újpesti öbölbe, ahol a hajó a kishíd mellett köt majd ki. Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a hajó indulási időpontja kötött, tehát, megkérünk mindenkit, hogy amint a hajóját biztonságba helyezte, haladéktalanul induljon el a hajóhoz. A pontos indulási időpontokról a szervezők tájékoztatják a résztvevőket.

A két vízre szálló pontnál felállított regisztrációs sátorban minden résztvevő a kitöltött és aláírt regisztrációs lap leadása ellenében kapják meg a részvételre jogosító karszalagjukat, egy egyenpólót és egy uzsonnacsomagot.
Információk sárkányhajósoknak:
Indulási pont: Pesti Duna part, Dráva utca vonalában kialakított rendezvényterület
Gyülekező 2011. június 25. 13.00 órától
Regisztráció: 13,00-14,30-ig
Érkezés a Kopaszi gáthoz: 17,00 óra körül

Részvételi díj: 3000 Ft/főRemélem, minél többen csatlakoztok hozzánk,
és együtt élhetjük át ezt az élményt!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.