Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


UNIVERSITAS REGATTA 2009 BOSZORKÁNYSZIGET – MAROS-TORKOLAT REKORD KÍSÉRLET

2009.10.09

A verseny célja: A Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói számára szervezett, hagyományos kajak-kenu regattát továbbfejlesztve, sárkányhajó sportágban is a Tiszai lehetőségeket ideálisan kihasználva, biztosítsunk sportolási lehetőséget új egyetemi rekordok felállítására.
A nyílt versenyen, bárki résztvehet a nevezési feltételek betartásával.

A csapatok a nők és férfiak, valamint a hallgatók és oktatók bármely kombinációjában nevezhetők.

 

Időpontja: 2009.10.12-2009.10.18. között. A rajtidőpontok a nevezés után a jelentkezés sorrendjében, 08:00 – 17:00 óra között választhatók.

 

A rekord kísérlet helyszíne: A Tisza 173 fkm - 177 fkm -ig terjedő Szegedi szakasza, összesen 8 km.


A rajt és cél helye: A DÉMÁSZ Vízisport telep 6723 SZEGED, Felső Tisza part 4.

 

Kép A rekord kísérlet útvonala: A verseny a rajthelyről az Árvízi Emlékmű, majd a Maros-torkolat vonalának érintése után a rajthellyel egyező célba történő befutással zárul. A sportoló(k) feladata, hogy a lehető legrövidebb futamidő elérése érdekében tudásához mérten az útvonalat célszerűen válassza meg. A teljesítéshez csak emberi és természeti energia használható. külső segítség és motorizáció nem megengedett. Az útvonal nem tekinthető zárt pályának, ezért a vízi és közlekedés szabályait a futam teljes idején be kell tartani.

 

Nevezési határidő:  Legkésőbb  2009.10.11. 13:00 óráig. ( A rajtidőpont választása érdekében minél hamarabb ) A nevezés napján ismételt külön nevezés alapján több futam is teljesíthető.

A futamidő dokumentálása a versenyzőnél levő GPS navigációs eszközzel, vagy időméréssel történhet. A GPS-t a rajt előtt legalább öt perccel kell bekapcsolni, és a cél után legalább egy percig bekapcsolva kell hagyni. A készüléket úgy kell beállítani, hogy másodpercenként rögzítse az útvonal adatait.

A teljesítéskor rögzíteni kell a sportág, sporteszköz és a környezet jellemző adatait is.

A verseny célja, hogy a természet minél kifinomultabb megismerésével és saját teljesítményünk fokozásával minél rövidebb futamidőt érjünk el.

A rajthelyen, indulás előtt, minden résztvevő a szakszerű eligazást és információt megkapja.

 

Rajt és célvonal:  A móló nemzeti színű lobogóval jelzett pontjára merőleges vonal. A célba érkezés ugyanezen a vonalon kell történjen. A rajt útvonala a jobb parton a parttól mérve max. 10m lehet.

Futamidő: A teljes kör megtételéhez szükséges össz idő.

A rekord kísérletre kajakkal, kenuval, párevezőssel, sárkányhajóval, halászladikkal, vitorlással, vagy más sporteszközzel is lehet nevezni. Azoknak akik nem rendelkeznek saját sporteszközzel az ismert K2 és C4 hajókon túl, a jelentkezés sorrendjében kölcsönzési lehetőséget biztosítunk. A kiírás és az eddigi teljesítésekről részletes információk a www.autoinfo.hu/rekord oldalon találhatók az interneten. A rajtidőpontok és az újonnan teljesített futamok adatai is itt kerülnek közzétételre.

Az SZTE rekordjait, külön az SZTE Sportközpont oldalán is nyilvántartjuk. A versenykiírás, nevezési lap és rajtlap is ott olvasható illetve letölthető.

 

Vegyen részt Ön is az UNIVERSITAS REGATTA 2009 -en !
SZERVEZZEN SAJÁT CSAPATOT!

Küldje el a meghívót azon ismerőseinek, kollégáinak,
akikkel szeretne egy hajóban evezni, vitorlázni!

NEVEZÉS

A kitöltött nevezési lapot kérjük E-mailben a kipper@autoinfo.hu címre elküldeni, és
a rajt előtt a nevezők által aláírt egy eredeti példányt leadni.

 

További részletes információk:

Kecskeméti Gábor    +3630 908-7171    kgabor49@citromail.hu

Kipper György    +3630 978-6313    kipper@autoinfo.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.